ELi välispoliitikajuht arutas Pompeoga ühist võitlust Covid-19 vastu

Copy
Josep Borrell ja Mike Pompeo.
Josep Borrell ja Mike Pompeo. Foto: Samuel Corum / AFP / Scanpix

Euroopa Liidu välispolitikajuht Josep Borrell arutas USA välisministri Mike Pompeoga rahvusvahelist koostööd võitluses koroonaviiruse Covid-19 pandeemia vastu, teatas laupäeval ELi välisteenistus. 

«Nad arutasid koroonaviiruse pandeemiat ja kõrge esindaja Borrell rõhutas rahvusvahelise koostöö ja rahvusvahelise solidaarsuse tähtsust. Arvestades probleemi globaalsust ja tuginedes ja Atlandi-ülesele solidaarsusele, on EL ja USA võimelised andma märgatava panuse võitlusse pandeemiaga,» on öeldud välisteenistuse avalduses. 

Borrell juhtis tähelepanu ka vajadusele edastada täpset ja läbipaistvat informatsiooni, et vastata kasvavale rahutusele seoses leviva desinformatsiooniga koroonaviiruse kohta.

Borrell ja Pompeo jõudsid kokkuleppele ka vajaduses teha aktiivsemat rahvusvahelist koostööd meditsiinialase humanitaarabi osutamisel kõige haavatavamatele riikidele. 

Lisaks Covid-19le arutasid diplomaadid ka teisi rahvusvahelisi teemasid, muu hulgas ELi nõukogu otsust alustada liitumiskõnelusi Albaania ja Põhja-Makedooniaga. Kõne all olid ka Süüria ja Liibüa kriis, olukord Venezuelas ja Iraanis, ELi ja Türgi suhted ja Afganistani rahuprotsess. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles