Saudi Araabia juhitud liitlasväed tulistasid alla raketi

Copy
Ar-Riyadhi tänavatel.
Ar-Riyadhi tänavatel. Foto: AHMED YOSRI/REUTERS

Saudi Araabia juhitud liitlasväed tulistasid laupäeva hilisõhtul Ar-Riyadhi kohal alla raketi, teatas riiklik telekanal Al-Ekhbariya.

Uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud kuulsid enne seda pealinna lähedal kolme plahvatust.

«Ar-Riyadhi kohal tulistati alla rakett,» edastati Al-Ekhbariya uudises.

Jeemeni huthi mässulised vallutasid kuu tagasi strateegliselt olulise Al-Hazmi linna, mis võib analüütikute sõnul muuta viis aastat kestnud sõja kulgu. Riigi põhjaosas asuva Al-Jawfi provintsi pealinna vallutamine lubab mässulistele kujutada ohtu naftarikkale naaberprovintsile Maribile, ütles valitsuse sõjaväeametnik.

Al-Jawf on suuremalt jaolt huthide kontrolli all olnud, kuid selle pealinn, mis asub ainult 150 kilomeetri kaugusel Saudi Araabia piirist, on olnud valitsusvägede käes.

Jeemeni rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus ja Saudi Araabia juhitud sõjakoalitsioon on mässulistega võidelnud alates 2014. aastast.

Saudi Araabia sulges kolmapäeval pealinna Ar-Riyadi ning pühad linnad Meka ja Medina ning laiendas öist liikumiskeeldu, et ohjeldada uue koroonaviiruse levikut kuningriigis.

Võimud keelasid sisenemise ja väljumise Ar-Riyadist, Mekast ja Medinast ning samuti liikumise provintside vahel, edastas uudisteagentuur SPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles