Biden ja Sanders viisid kampaania küberruumi (1)

Copy
USA demokraatide presidendikandidaadiks püüdlevad Joe Biden ja Bernie Sanders.
USA demokraatide presidendikandidaadiks püüdlevad Joe Biden ja Bernie Sanders. Foto: AFP / Scanpix

Veel kolme nädala eest viisid Joe Biden ja Bernie Sanders USA demokraatide presidendikandidaadi koha pärast võisteldes läbi tuhandete osavõtjatega kihutuskoosolekuid ja külastasid nii mõnigi kord päeva jooksul kahte osariiki.

Nüüd istuvad mõlemad koroonapandeemia tõttu kodus ja püüavad küberruumis valijaid paeluda.

77-aastane soosik Biden ja visalt tema kannul püsiv 78-aastane Sanders on füüsilise kampaaniategemise lõpetanud.

Mitu osariiki on koroonaviiruse leviku hirmus eelvalimised edasi lükanud, viimati langetas otsuse New York, ja uusi debatte kandidaatide vahel ei ole oodata.

Kadunud on kümned ajakirjanikud, kes kandidaate varjuna saatsid.

Kahtluse alla on sattunud isegi juuli keskpaika kavandatud üleriigiline demokraatide konvent, kus partei nimetab ametlikult kandidaadi, kes hakkab novembris võistlema president Donald Trumpiga.

Rahvarohketest kampaaniakoosolekutest on ilma jäänud ka teiseks ametiajaks kandideeriv Trump, kuid tema on kogu rahva silme all igapäevaseks saanud Valge Maja koroonaviiruse infotunnis, mis sageli kestab üle 90 minuti. 

Trump ise on tihti kõnepuldis üle tunni.

Presidendi tegevusse koroonakriisi ohjeldamisel suhtutakse nii ja naa, aga Trumpi toetus on kasvanud ning ta on iga päev kõigi ameeriklaste silme all.

Biden ja Sanders osalevad nähtaval püsimiseks arvukates veebifoorumites, muu hulgas ka kumbki oma tervishoiunõunikuga koroonakriisi arengut arutades.

Formaadist sõltumata ei pälvi Trumpi vastased aga kuigivõrd üleriiklikku tähelepanu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles