Narkoäris süüdistatav Venezuela erukindral andis end USAle välja

Copy
Venezuela erukindral Cliver Alcalá.
Venezuela erukindral Cliver Alcalá. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela erukindral, kellele USA esitas koos president Nicolás Maduroga süüdistuse narkoterrorismis, andis end Colombias Ühendriikide võimudele välja, teatasid prokurörid laupäeval.

«Riigi peaprokurör sai teada, et härra Cliver Alcalá andis end USA võimudele välja,» ütles prokuratuur avalduses ja lisas, et väljaandmise ajal vahistamismäärust ei olnud.

Alcalá andis end reedel Colombia võimude kätte, kes andsid ta üle Ühendriikidele, kirjutas ajaleht El Tiempo de Bogotá.

Alcalá on üks mitmest endisest ja praegusest kõrgest Venezuela ametiisikust, kellele USA justiitsministeerium esitas neljapäeval süüdistuse narkoterrorismis. Ühendriigid kuulutasid ka välja 15 miljoni dollari suuruse tasu Maduro vahistamiseni viiva info eest.

Süüdistuse raames pakuti kuni 10 miljonit dollarit viimased kaks aastat Colombias Barranquilla linnas elanud Alcalá kinnivõtmise eest. 

End USA võimudele välja andnud kindral saadeti lennukiga New Yorki. Ta sai eriloa rikkuda liikumiskeeldu, mille Colombia president Iván Duque on kehtestanut koroonaviiruse leviku tõkestamiseks, teatas ajaleht El Tiempo.

Maduroga koos sai süüdistuse narkokaubanduses 14 endist ja praegust Venezuela ametiisikut.

Alcalá oli Venezuela eelmise presidendi Hugo Cháveze lähedane kaastööline. Ta läks erru, kui Cháves 2013. aastal suri ja Maduro presidendiks sai.

Temast sai Maduro vastane ja ta põgenes Colombiasse, liitudes Venezuela opositsioonijuhi Juan Guaidó jõududega.

USA tunnustab Guaidód Venezuela seadusliku liidrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles