Trump: koroonaviiruse surmajuhtude arv tipneb kahe nädala pärast (1)

Copy
USA president Donald Trump ütles Valge Maja Roosiaias ajakirjanikele, et pikendab sotsiaalse distantseerimise nõudeid 30. aprillini.
USA president Donald Trump ütles Valge Maja Roosiaias ajakirjanikele, et pikendab sotsiaalse distantseerimise nõudeid 30. aprillini. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump ütles pühapäeval, et Ühendriikides peaks koroonaviiruse surmajuhtude arv tipnema kahe nädala pärast, pikendades samas ka koduspüsimise korraldust.

Valgest Majast antud pressikonverentsil ütles Trump, et pikendab seoses tervishoiuametnike prognoosidega valitsuse sotsiaalse distantseerimise nõudeid 30. aprillini.

«Mudeldamine näitab, et surmajuhtude tipp saabub tõenäoliselt kahe nädala pärast,» sõnas ta. «Seetõttu pikendame leviku pidurdamiseks oma suuniseid 30. aprillini.»

Trump lisas Roosiaias peetud pressikonverentsil, et riik on jõudsalt taastumas 1. juuniks, nihutades sellega oma varasemat sarnast tähtaega lihavõttepühadelt kaugemasse tulevikku.

Trump ütles eelmisel nädalal, et loodab riigi «taasavada» lihavõteteks. Ent tervishoiuametnike hoiatuste kohaselt tähendaks riigis normaalse elukorralduse juurde enneaegselt tagasi pöördumine hoopis tõuget pandeemia uue laine tekkimiseks.

Üleriigiliselt soovitatakse vanainimestel ja varasemate haigusnähtudega inimestel kodus püsida ning vältida kontakti kaaskodanikega. Samuti soovitavad võimud vältida ameeriklastel suuremaid kogunemisi, töötada selle asemel kodudest ning hoiduda minemast baaridesse ja restoranidesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles