Suurbritannias tulid tööle tuhanded endised meedikud

Copy
Koroonaviiruse proovi võtmine Suurbritannias.
Koroonaviiruse proovi võtmine Suurbritannias. Foto: Michael Cooper/PA/Scanpix

Suurbritannias naasis tööle umbes 20 000 riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) töötajat, et aidata ametikaaslastel tulla toime uue koroonaviiruse puhanguga, ütles täna Briti peaminister Boris Johnson.

«Täname neid, kes sellisel hulgal riikliku tervishoiuteenistusse tööle tagasi tulevad. Meil on tulnud tagasi 20 000 NHSi töötajat: arsti ja halastajaõde. See on lisandus 750 000 vabatahtlikule, kes aitavad meil sellest kriisist üle saada,» säutsus Johnson Twitteris.

Peaminister tänas töö eest kõiki meedikuid, farmatseute ja eelarveasutuste töötajaid ning rõhutas, et viirus näitab Suurbritannia ühiskonna kokkuhoidmist. 

«Arvan, et koroonaviirus on näidanud üht asja: on olemas selline asi nagu ühiskond,» sõnas Johnson, viidates oma kunagise valitsusjuhi Margaret Thatcheri inidvidualismikultusele. Sellist asja nagu ühiskond ei ole olemas, kuulutas Thacher kunagi. 

Suurbritannias on praegu 20 000 nakatunut, teiste seas Johnson ise ja troonipärija prints Charles. Surnud on selle tõve tõttu vähemalt 1228 inimest. 

Suurbritannia kõrged ametnikud on hoiatanud, et elu võib normaliseeruda ja kõik praegused piirangud lõppeda alles kuue kuu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles