LÜHIÜLEVAADE: koroonaviiruse arenguid erinevates riikides 30.03 (1)

Postimees
Copy
Stockholmis jätkub tavaelu pandeemiale vaatamata.
Stockholmis jätkub tavaelu pandeemiale vaatamata. Foto: Henrik Montgomery / TT / Scanpix

Portugalis suri Covid-19 tagajärjel 14-aastane poiss, Rootsis aga püsivad lahti nii baarid kui ka poed, selgub tänastest maailma koroonaviiruse uudistest.

ARGENTIINA: President Alberto Fernandez teatas, et üleriigilise karantiini periood pikeneb aprilli keskpaigani.

AUSTRAALIA: Kõige rahvarohkemad osariigid piiravad avalikke kogunemisi maksimaalselt kahele inimesele.

BULGAARIA: Kavatseb üle vaadata oma 2020. aasta eelarve, valmistuda miljardite suuruse võla võtmiseks ja lubada laenajatel makseid ajatada.

IISRAEL: Kaitseminister Naftali Bennett tahab kasutada vastuolulise nuhkimisvarafirma NSO abi selleks, et koroonaviirusega võidelda.

Mossadil õnnestus riigile hankida juurde 10 miljonit kaitsemaski, 100 000 testikomplekti ja mõnikümmend hingamisaparaati.

JAAPAN: Laiendab sisenemiskeeldu Hiina, Lõuna-Korea, USA ja enamike Euroopa riikide kodanikele.

LIIBÜA: Rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus laiendas täna liikumispiiranguid riigi lääneosas ja kehtestas muid piiranguid viirusega võitlemiseks.

NIGEERIA: President Muhammadu Buhari andis käsu peatada kõik liikumised riigi suurimas linnas Lagoses ja pealinnas Abujas.

PORTUGAL: Euroopa noorimaks koroonaviiruse ohvriks sai 14-aastane Portugali poiss, kes toodi haiglasse laupäeval ja suri seal pühapäeval. Tegu oli tubli noorjalgpalluriga, kellel mingeid eelnevaid tervisemuresid polnud.

Alates homsest lubab Madeira saarele siseneda sajal inimesel nädalas. Hotellides on tehtud ruumi sümptomisega inimeste karantiini panemiseks.

PRANTSUSMAA: Kuni 2100 migranti Calais’s ja Dunkerque’is seisavad silmitsi karantiini panemisega. Paljud neist ütlevad, et pigem üritavad Ühendkuningriiki pääseda kui lähevad laagri asemel varjupaika.

Koroonaviirusesse suri Patrick Devedjian (75), minister, kes vastutas Prantsusmaa majandusliku taastumise eest 2008. aasta kriisi ajal.

ROOTSI: Baarid, restoranid ja poed püsivad lahti. Koroonaviirusse on surnud 110 inimest, nakatunuid on diagnoositud 3700.

SLOVEENIA: Kehtestab näomaski kandmise kohustuse.

USA: President Donald Trump pikendas koduspüsimise juhtnööre aprilli lõpuni ja loobus varem kõvasti kriitikat saanud plaanist panna majandus täiel tuuril käima juba aprilli keskpaigast. USA ravimiamet kiitis heaks kahe malaariaravimi kasutamise koroonapatsientidel vaaatamata sellele, et nende mõjuvuse kohta on infot napilt.

VIETNAM: Peaminister palus suurematel linnadel valmistuda liikumispiiranguteks, et takistada viiruse levikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles