Armastus koroona ajal: eakas paar kohtub iga päev teine teisel pool Taani-Saksa piiri

Copy
Taanis sulges piiri Saksamaaga 14. märtsil.
Taanis sulges piiri Saksamaaga 14. märtsil. Foto: MORRIS MAC MATZEN / AFP / SCANPIX

Euroopas kiiresti levima hakanud koroonaviirus eraldas kuldses eas armastajapaari ootamatult suletud riigipiiriga: 85-aastane Inga Rasmussen elab Taanis ja 89-aastane Karsten Tüchsen Hansen Saksamaal. Sellest hoolimata saavad nad iga päev kokku ning suhtlevad ohutus kauguses üle kahe riigi eraldusjoone.

Iga päev kohtuvad Rasmussen ja Hansen teine teisel pool piiri, et pisut juttu puhuda, süüa koos lõunat või kasvõi mõni küpsis ning jagad termosesse pandud kohvi või kohalikku napsu Geele Kömi, vahendas Deutsche Welle.

«Armastuse terviseks!» kuulutas Hansen ajakirjanike ees.

Kui tavaliselt oleks eakas paar selle peale emmanud või suudelnud, siis nüüd peavad nad teineteisest ohutusse kaugusesse hoidma. Nii istuvadki nad kahel pool puna-valget piiritõket kodust kaasa võetud toolidel. Sel viisil on paar kohtunud Aventoftis alates kahe riigi vahelise piiri sulgemisest.

Hansen elab Saksamaal Põhja-Friisimaa kreisis Süderlügumis ning Rasmussen Taanis Gallehusi linnas ehk tavaliselt teineteisest umbes 15 kilomeetri kaugusel. Nüüd sõidab Hansen igal pealelõunal piiri äärde kohtingule elektrijalgrattaga, Rasmussen saabub teiselt poolt autoga.

Taani sulges suurema osa oma piirist Saksamaa Schleswig-Holsteini liidumaaga 14. märtsil, kaks päeva hiljem sulges piiri ka Saksamaa.

«See on kurb, aga me ei saa seda muuta,» arvas Rasmussen Deutsche Wellega vesteldes.

Paar on alates piiri sulgemisest sageli telefonis vestelnud ning annab endast parima, et iga päev piiri ääres kokku saada, et pandeemia nende suhet liialt mõjutama ei hakkaks.

Rasmussen ja Hansen tutvusid kaks aastat tagasi täiesti juhuslikul ning on alates mullu 13. märtsist veetnud iga päeva koos.

Nad loodavad, et ehk saavad vähemalt lihavõteteks taas üksteisele päriselt külla minna. Ka julgevad nad juba tulevikuplaane teha: kui piirangud kaotatakse, tahavad Rasmussen ja Hansen jälle koos reisima minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles