VIDEO ⟩ Walesis vallutasid kitsed karantiini tõttu inimtühjaks jäänud tänavad

Copy
Mägikitsed Llandudno linnas Põhja-Walesis.
Mägikitsed Llandudno linnas Põhja-Walesis. Foto: Simon Brackenborough / @sbrackenborough / Twitter

Nagu suuremas osas Euroopas on ka Walesi põhjarannikul asuva paarikümne tuhande elanikuga Llandudno linna tänavad jäänud koroonaviiruse puhangu tõttu inimtühjaks, kuid ometi kihab neil elu – ümberkaudsetelt küngastelt ja aasadelt on mereäärset kuurortlinna tulnud karja kaupa nautima kitsed, kes ühtlasi mekivad ka hekkides ja peenardel kasvavaid taimi.

Tosinapealist kitsekarja märgati Llandudnos ringi kondamas esmalt läinud reede õhtul.

Kohalik pubiomanik Andrew Stuart jutustas The Sunile, et arvas alguses, et on hakanud asju ette kujutama, kui märkas pubi ees heki kallal nosivaid kitsi. Kuna videvikku nautinud loomadel ei paistnud kuhugi kiiret olevat, kutsus mees politsei, sest ei osanud sarvekandjate linnast välja ajamiseks mujalt abi otsida.

Patrullautoga kohale saabunud politsei püüdis neid karjatada linna kohal kõrguva Great Orme’i neeme suunas, kust loomad arvatavasti tänavatele hulkuma saabusid.

«Nad saatsid patrullauto, mis lülitas sisse sured punased tuled. Nii et mu on kahju, kui kitsed vahistati. Aga nad olid ka väga üleannetud,» muigas Stuart.

Kitsedele näib siiski linnaelu meeldivat, sest nad oli uuesti tagasi juba laupäeval ning loomi nähti ka eile, kirjutas The Daily Mail.

«Nad on tagasi ja nad kogunevad suuremates kui kahepealistes gruppides,» teatas selle peale Stuart.

Iiri mere äärse Great Orme’i neeme kitsed on seal kandis varemgi pahandust teinud – alles sel kuul pistsid nad nahka kohaliku algkooli juurde istutatud noored puud, kasutades kooliaeda pääsemiseks invarampi.

Põhja-Walesis elab umbes 120-pealine metsik kitsekari, kes põlvneb Indiast Kashmirist toodud kitsedest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles