Malaisia palub naistel pandeemia ajal kanda meiki ja mitte näägutada

Copy
Malaisias tabasid kriitikanooled naisteministeeriumi kampaaniat, mis muu hulgas kutsus naisi üles koroonaviiruse puhangu ajal meeste kallal mitte näägutama.
Malaisias tabasid kriitikanooled naisteministeeriumi kampaaniat, mis muu hulgas kutsus naisi üles koroonaviiruse puhangu ajal meeste kallal mitte näägutama. Foto: twitter

Malaisia võimud soovitavad naistel koroonaviiruse puhangu ajal kanda meiki ja meeste kallal mitte näägutada.

Nii nagu mitmel pool mujal maailmas, on ka Malaisia võimud kutsunud inimesi üles koroonaviiruse puhangu ajal kodus püsima. Selle palvega koos avaldas Malaisia naisteministeerium Facebookis naistele mõeldud soovitused selle kohta, kuidas isolatsioonis viibides käituda.

Ühel ministeeriumi postitatud pildil võis näha meest ja naist koos pesu kuivama panemas. Pildi juures oli kiri, mis palus naistel meeste kallal mitte näägutada. Veelgi enam, naistel soovitati rääkida kogu Aasias kuulsa multifilmitegelase, robotkassi Doraemoni piiksuva häälega.

Ühel pildil istus mees diivanil ja naisel soovitati vältida sarkastilist hääletooni, kui ta palub abikaasal end kodutöödega aidata.

Teise pildiga soovitati naistel ka kodus viibides meiki kanda ja end ilusti riidesse panna, selle asemel et karantiinis veedetavat aega lihtsates koduriietes mööda saata.

Postitust tabas kriitikarahe ja valitsust süüdistati seksismis. Postitus eemaldati täna hommikul. 

Malaisia naisteministeeriumi kampaania soovitas ka karantiini ajal meiki kanda ja end ilusti riidesse panna.
Malaisia naisteministeeriumi kampaania soovitas ka karantiini ajal meiki kanda ja end ilusti riidesse panna. Foto: twitter

«On aasta 2020, palun arenege. Pöörake tähelepanu naiste jaoks palju olulisematele teemadele,» kirjutas üks kriitik Facebookis.

«Need pildid viitavad soolisele ebavõrdsusele ja annavad hoogu patriarhaalsusele,» ütles Malaisia juhtiv naisõiguslane Nisha Sabanayagam Reutersile.

Malaisias nagu mitmel pool mujal maailmas on koroonaviiruse puhang põhjustanud hirmu, et kasvada võib koduvägivalla juhtumite arv. 

Valitsuse hallatav abiliin, kuhu saavad helistada teiste seas ka koduvägivalla ohvrid, on saanud alates märtsi teisest poolest tavapärasest poole rohkem kõnesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles