Vene sõjaväelennuk toimetab USAsse viirusevastast abi (3)

Copy
Vene sõjaväe transpordilennuk Antonov-124. Pilt on illustratiivne.
Vene sõjaväe transpordilennuk Antonov-124. Pilt on illustratiivne. Foto: ALAIN JOCARD/AFP/Scanpix

Vene sõjaväe transpordilennuk asus teele Ameerika Ühendriikide poolt, et viia sinna koroonaviiruse vastaseks võitluseks abiks meditsiinitehnikat ja kaitsevahendeid, teatas Venemaa kaitseministeerium.

Antonov-124 kirurgiliste maskide ja meditsiinitehnikaga pardal tõusis õhku öösel, seisis lakoonilises avalduses.

Ministeeriumi avaldatud videolõigust on näha lennukit koos kaubakastidega asumas teele Moskva lähedasest baasist täna varahommikul.

Ministeerium keeldus AFP palvel üksikasju täpsustamast.

Venemaa on varasemalt saatnud koroonaviirusega seotud abi Itaaliasse. Analüütikute sõnul on Venemaa humanitaaregiidi all korraldatud abil siiski tugev geopoliitiline alatoon.

Moskva sõnul saadeti Itaaliasse sadakond spetsialisti, kel on kogemusi nii ebola viiruse kui seagripi vastu võitlemisel. Itaalia meedia teatas samas, et enamik venelaste saadetud abist oli kõlbmatu.

Ühendriikides on täna keskpäeva seisuga tuvastatud 188 592 nakkus- ja 4056 surmajuhtu.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov ütles eile, et president Vladimir Putin ootab Washingtonilt samasugust žesti, kui Venemaad peaks koroonaviiruse pandeemia samavõrd rängalt tabama.

«Täna, kui antud olukord puudutab absoluutselt kõiki ning on globaalse haardega, ei ole muud alternatiivi kui partnerluse ja vastastikuse abistamise vaimus koostööd teha,» ütles Peskov.

USA president Donald Trump ütles nädala alguses, et «Venemaa saatis meile väga, väga suure lennukitäie asju, meditsiinitehnikat, mis oli väga meeldiv».

Putin tegi vastavasisulise ettepaneku esmaspäevase telefonikõne ajal Trumpiga. Riigipead vestlesid muu hulgas koroonaviiruse pandeemiast maailmas ja naftahindest.

«Trump võttis selle humanitaarabi tänulikult vastu,» sõnas Peskov.

Venemaa on tuvastanud täna keskpäeva seisuga 2777 nakkus- ja 24 surmajuhtumit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles