Las Vegas pani nakatumisriskis kodutud asfaldile joonistatud kastidesse magama

Copy
Kodutute majutamiseks rajasid Las Vegase võimud Cashmani keskuse parlasse ajutise varjupaiga, märgistades magamisalad asfaldile valgete joontega.
Kodutute majutamiseks rajasid Las Vegase võimud Cashmani keskuse parlasse ajutise varjupaiga, märgistades magamisalad asfaldile valgete joontega. Foto: STEVE MARCUS / REUTERS / Scanpix

Pärast seda kui eelmisel nädalal avastati ühel Las Vegase katoliku heategevusühenduse kodutute varjupaigas peatunud mehel koroonaviirus, jäid seal tavaliselt peavarju leidvad 500 inimest ööseks lageda taeva alla: Las Vegase linna ja Clarki maakonna võimud ei suutnud leida olukorrale muud lahendust, kui rajasid ajutise kodutute varju paiga otse parkimisplatsi asfaldile lageda taeva alla.

USA Nevada osariigi keskuse Las Vegase Cashmani keskuses asub pesapalli staadion ning konverentsikompleks, kuid vabatahtlik abiga rajati selle parklasse teineteisest paari meetri kaugusel jäävad magamispaigad.

Kui pildid inimestest, kes lebavad asfaldile joonistatud kastides, mis peaks tagama, et nad hoiavad üksteisest kahe meetri kaugusele, aga sotsiaalmeediasse jõudsid, järgnes pahameeletorm.

Osa Twitteri-kasutajaid väljendas nördimust, et Las Vegas ei suuda majutada kodutuid inimlikesse tingimustesse ning oli ka neid, keda ärritas, et kodutuid sunnitakse magama parklas, samal ajal kui linna hotellid seisavad tühjalt.

Las Vegase linnavalitsuse kommunikatsioonijuht David Riggleman selgitas CNN-ile, et nad andsid endast kiiruga parima. «Ma arvan, et kogu meie riik on mõistnud tõsiasja, et me ei suuda hallata seda olukorda, milles oleme,» lausus ta. «See ei puuduta vaid kodutuid. See on kõik meie ressursid üle koormanud ning kõik teevad endast parima.»

Rigglemani sõnul ei olnud ka kodutute asfaldile magama panemine nende esialgne plaan.

Kodutute majutamiseks rajasid Las Vegase võimud Cashmani keskuse parlasse ajutise varjupaiga, märgistades magamisalad asfaldile valgete joontega.
Kodutute majutamiseks rajasid Las Vegase võimud Cashmani keskuse parlasse ajutise varjupaiga, märgistades magamisalad asfaldile valgete joontega. Foto: Ethan Miller / AFP / Scanpix

Laupäeval paigutati parklasse 50 vabatahtliku abiga maha vaipkate, et luua magamisasemed, vahendas Las Vegas Review-Journal. Kümmekond Touro ülikooli meditsiinitudengit kontrollisid öömajaliste tervist ja mõõtsid nende kehatemperatuuri.

Ajutisse varjupaika saabunud kodutud olid pingutuse eest tänulikud. «Ma olen nutu veerel,« lausus telekanalile KLAS tänavatel elav Denise Lankford. «See siin aitab meil tunda end julgelt, turvaliselt. Teistes paikades sa ei tunne end turvaliselt.»

Esimesel ööl magas parklas vaipkattel 66 inimest, kuid siis mõistsid ametnikud, et pehmendusest külje all võib olla rohkem kahju kui kasu, sest seda oli väga keeruline desinfitseerida.

Just seetõttu otsustasid ametnikud pühapäeva ööks matid ära võtta ning joonistada asfaldile valged kastid, et märkida nii magamisala.

Rigglemani sõnul ei saanud kasutada parkla juures olevat Cashmani keskust ennast ajutise varjupaigana, kuna hoone on reserveeritud juhuks, kui haiglates tekib ruumipuudus.

Las Vegase kodutud ei pea asfaldile jääma siiski pikalt, sest katoliku heategevusühenduse varjupaik peaks varsti taas avatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles