AFP: viiruse tõttu kasvas suremus Milanos hüppeliselt

Copy
Koroonaviiruse ohvrite kirstud ühes Põhja-Itaalia kirikus.
Koroonaviiruse ohvrite kirstud ühes Põhja-Itaalia kirikus. Foto: Claudio Furlan / ZUMAPRESS.com

Itaalia Lombardia maakonnas nõudis uus koroonaviirus märtsis ametlikult sama palju elusid, kui enamasti ülejäänud surmapõhjuste peale kokku. 

Itaalias, kus elab kokku umbes 60 miljonit inimest, registreeriti eelmisel kuul 12 399 COVID-19 surmajuhtumit. Seda on tuhandeid rohkem kui on ametlikult üheski teises riigis. 

Itaalia ametnike teatel jättis reedel COVID-19 tõttu elu rekordilised 969 inimest. 

Itaalia statistikaameti ISTAT andmeil suri Lombardia maakonnas 2018. aastal iga kuu keskmiselt 8300 inimest erinevatel põhjustel. Tänavu märtsis teatas maakond 7126 koroonaviiruse surmajuhtumist. 

Ametnikud ütlevad, et märtsi andmed ei peegelda tegelikku surmade arvu, kuna sinna pole sisse arvestatud paljud COVID-19 seotud surmad väljaspool haiglat, testimata inimeste suremine koroonaviiruse kätte ja surnud inimeste arv, kes ei saanud COVID-19 patsientide suure arvu tõttu haiglaravile. 

Lombardias asuva Bergamo linnapea ütles kolmapäeval, et ei usalda ametlikku statistikat ning peab tegelikku surnute arvu kaks korda kõrgemaks, tuginedes ühe ajalehe analüüsile, mille järgi on COVID-19 surmajuhtumite arv Bergamo provintsis vahemikus 4500-5000, mis on kõrgem ametlikust surmajuhtumite arvust 2060-st. 

Euroopa Anestesioloogia Ühingu ühe Itaalia eksperdi sõnul kasvab surmajuhtumite arv riigis veel mõnda mõnda aega. «Andmed viitavad sellele, et patsientide arv intensiivravis Lombardia maakonnas ja mujal Itaalias tervikuna on jõudnud oma haripunkti.»

«Kuid surmajuhtumite arv haiglates kasvab maksimaalsel tasemel veel mitu päeva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles