Esimene linn Hiinas keelas koerte ja kasside söömise (2)

Copy
Kassid Pekingi restorani aknal.
Kassid Pekingi restorani aknal. Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/SCANPIX

Shenzhenist sai esimene linn Hiinas, mis keelas koduloomade nagu kasside ja koerte toiduks tarvitamise.

1. mail jõustuvate uute seaduste kohaselt keelatakse Shenzhenis tarvitada toiduks lemmikloomadena kasvatatud loomi.

Veebruaris teatas Hiina, et seoses koroonaviiruse levikuga on keelatud metsloomade toiduks tarvitamine. Nüüd keelab Shenzhen riiklikult kaitse all metsloomade söömise, samuti vangistuses hoitud või kasvatatud metsikute liikide söömise.

Lisaks keelatakse seadusega lemmikloomadena kasvatatud loomade söömine.

Toiduks lubatakse tarvitada siga, lehma, lammast, eeslit, jänest, kana, parti, hani, tuvi, vutti ja veeloomi, mille söömist ei keela muud seadused või regulatsioonid.

«Süüdimõistmise korral määratakse neile 30 korda kõrgem trahv metslooma hinnast, kui loom on kallim kui 10 000 jüääni (1300 eurot),» teatasid võimud.

Arvatakse, et uue koroonaviiruse puhang sai alguse Wuhani linna metsloomadega kauplevalt turult ning võimud on ilmselt mõistnud, et peavad piirama tulusat metsloomaäri viirusepuhanguga toime tulemiseks.

Samas on sellist äri keeruline lõpetada, kuna Hiinas on pikk ajalugu metsloomade kasutamisel nii toidu kui traditsiooniliste ravivahenditena.

Tegu ei ole esimese katsega metsloomade müüki peatada. 2003. aastal keelustati Aafrika kärpkaslaste tsiibetite müük pärast seda, kui avastati, et tõenäoliselt kandus neilt endasi SARS-viirus. Toonase epideemia järel keelati ajutiselt Guangzhous ka madude müümine.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles