Telekanal: Damaskuse suitsiidirünnakus hukkus 25 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovrakk Damaskuses pärast tänast võimsat enesetapuplahvatust.
Autovrakk Damaskuses pärast tänast võimsat enesetapuplahvatust. Foto: SCANPIX

Süüria pealinnas Damaskuses täna korraldatud enesetapuplahvatuses sai surma 25 ja vigastada 46 inimest, teatas sealne riigitelevisioon.

Televisiooni teatel toimus südalinna ajaloolises Midani kvartalis võimas plahvatus. Plahvatus korraldati rahvarohkes piirkonnas kooli lähedal, ütles televisioon, lisades, et ohvrid on peamiselt tsiviilelanikud, aga ka mõned julgeolekujõudude liikmed.

Teate kohaselt oli plahvatus suunatud «tsiviilelanike ja inimeste vastu, kes tundsid end turvaliselt». Telekaadrite põhjal tabas plahvatus ka politseibussi.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastane rahvaülestõus on muutumas üha vägivaldsemaks. 23. detsembril sai Damaskuses kahes enesetapuplahvatuses surma vähemalt 44 inimest.

Rünnakud toimusid vahetult enne seda, kui Damaskusesse saabus Araabia Liiga missioon, kontrollimaks, kuidas võimud täidavad araabia riikide plaani ligi kümme kuud kestnud vägivalla lõpetamiseks.

ÜRO hinnangul on Süürias märtsist saadik hukkunud vähemalt 5000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles