VIDEO Venemaal peeti kinni haiglasse kaitsevahendeid viinud aktivistid (2)

Copy
Vene korrakaitsjad.
Vene korrakaitsjad. Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Vene politsei pidas eile kinni aktivistid, kes püüdsid viia haiglasse kaitsevahendeid olukorras, kus valitseb puudus nii näomaskidest kui kaitseriietusest.

Arstide liidu liikmed, keda toetas opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi, alustasid sel nädalal rahakogumise kampaaniaga, et osta hädas olevatele haiglatele kaitsevahendeid.

Eile sõitsid arstide liidu juht Anastassia Vassiljeva ja grupp aktiviste Novgorodi piirkonna haiglasse, kaasas esimene partii maske, kindaid, kaitseülikondi ja kaitseprille.

Politsei pidas nad maanteel kinni ning tegi trahvi liikumispiirangute rikkumise eest. Nad jõudsid küll haiglasse ja said varustuse üle anda, kuid siis peeti Vassiljeva uuesti kinni, väidetavalt politsei käsu eiramise eest.

Salvestus kinnipidamisest, mille aktivistid Twitterisse postitasid, näitab, kuidas kümme politseinikku on kogunenud ümber Vassiljeva ning kaks neist lohistavad teda politseijaoskonda.

Navalnõi postitas video uuesti Twitterisse eile õhtul, öeldes: «Miks nad seda inimest ahistavad, kas seepärast, et ta viis arstidele näomaske?» Täna hommikul oli Vassiljeva endiselt Novgorodi politseis.

Venemaa teatas 4149 koroonaviirusega nakatunust, kusjuures tõus oli ööpäevaga 601 juhtumit. Kuigi valitsuse kinnitusel on Vene tervishoiusüsteem epideemiaga tegelemiseks täiesti valmis, kurdavad arstid ja haiglad üle kogu riigi kaitseriietuse ja meditsiinivarustuse vähesuse üle.

Arstide liidust on saanud üks Kremli viirusepuhanguga tegelemise tugevamaid kriitikuid, süüdistades võime selle suuruse alahindamises ning sundides meedikuid tööle ilma piisavate kaitsevahenditeta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles