Venezuela patrullalus rammis Saksa ristluslaeva ja uppus (1)

Copy
Saksa ristluslaev. Foto on illustratiivne.
Saksa ristluslaev. Foto on illustratiivne. Foto: Guenter Nowack/imago images / penofoto/Scanpix

Saksa ristluslaev liikus parandustöödeks Venezuela saare poole, kui seda tulistas ja rammis riigi mereväe patrullalus.

Venezuela mereväe patrullalus põrkas rahvusvahelistes vetes tahtlikult kokku Saksa ristluslaevaga, teatas Saksa meedia täna.

Ristluslaeval «Resolute» oli 30. märtsi südaööl toimunud intsidendi ajal pardal 32 meeskonnaliiget.

Hamburgis asuva Colombia kruiisiteenistuse sõnul oli laev Venezuela mereväe aluse agressiooni sihtmärk, kui see liikus Isla de Tortugale tavapäraseks hoolduseks.

Ettevõte lisas avalduses, et intsident leidis aset rahvusvahelistes vetes 13,3 meremiili kaugusel saarest.

Mereväe alus ANBV Naiguata süüdistas ristluslaeva kaptenit riigi territoriaalvetesse tungimises ja nõudis laevalt, et see järgneks talle teisele saarele.

Ristluslaeva kapten palus mereväe aluselt lisaaega, et võtta ühendust oma firmaga, kui mereväe alus ristluslaeva pihta tule avas.

Väiksem alus oli lähenenud ristluslaeva tüürpoordile 135-kraadise nurga all ja põrkas ristluslaevaga kokku. Seejärel rammis see korduvalt suuremat alust.

Rammimise tagajärjel hakkas patrullaeva tungima vesi ja Venezuela mereväe alus uppus. 44-liikmelise meeskonna päästis teine alus.

Portugali lipu all seilav ristluslaev sai väiksemaid kahjustusi, sest sel on tugevdatud kere reisideks Antarktikasse.

Venezuela president Nicolas Maduro nimetas juhtumit terrorismi ja piraatluse aktiks ja kutsus üles alustama juurdlust. Maduro süüdistas «Resolute»`i agressiivses käitumises ja märkis: «Kui see oleks olnud turismilaev, ei oleks see näidanud üles rünnakusoovi.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles