FOTOD Koroonaviirus on kogu maailmas inspireerinud tänavakunstnikke

Postimees
Copy

Koroonaviiruse levikuga käsikäes on kogu maailmas tekkinud tänavapilti ka grafitid, mis avaldavad tunnustust arstidele ja õdedele, kutsuvad inimesi üles ennast ja teis kaitsma ning heidavad ka nalja tualettpaberi arutu kokkuostmise üle.

Mõistagi on tänavakunstnikud kõige sagedamini kujutanud neid, kes on viirusega võitluses eesliini: arste ja teisi meditsiinitöötajaid, aga ka näiteks poemüüjaid.

Põhja-Inglismaal Pontefractis maalis tänavakunstnik Rachel List mitmele poole linna austusavaldused riiklikule tervishoiuteenistusele (NHS).

Inimestele üllatuse pakkumiseks joonistas ta varahommikul esmalt tänavale NHSi õe koos Supermani logoga, misjärel palus üks kohalik pubi ka enda seinale grafitit. Selle teemaks valis List vikerkaarega tüdruku, mis viitab sel viisil meditsiinitöötajatele tunnustust avaldanud lastele kogu riigis.

«See on armas, ma ei oodanud, et see sel viisil tähelepanu saab,» lausus 29-aastane List uudisteagentuurile PA.

Senegalis Dakari linnas on tänavakunstnike kollektiiv RBS ehk Radikl Bomb Shot võtnud aga enda kätte inimeste harimise. 30 grafitimeistrist koosnev seltskond on mitmel pool Dakaris valmistanud tänavamaalinguid, mis rõhutavad hügieenireeglitest kinni pidamise tähtsust ja innustavad inimesi kodus püsima ning komandanditunnist kinni pidama, vahendas VOA News.

Rühmitusse RBS kuuluv kunstitudeng Alpha Sy selgitas, et kunst on hea vahend Senegalis info jagamiseks, sest palju inimesed ei oska lugeda.

Varem on sama kollektiiv püüdnud tõmmata oma maalingutega tähelepanu ühiskonnaprobleemidele, maalides naiste vastu suunatud vägivallast kõnelevaid grafitisid, aga joonistanud ka Aafrika olulisi liidreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles