Koroonaviirus on leitud üheksalt Vene kosmoseettevõtte Roskosmos töötajalt

Copy
Vene kosmoseettevõtte Roskosmos logo.
Vene kosmoseettevõtte Roskosmos logo. Foto: Ruffer / Scanpix

Koroonaviirus on leitud üheksalt Roskosmose töötajalt, kõiki neid ravitakse, ütles täna Vene riigikorporatsiooni juht Dmitri Rogozin.

«Roskosmose ettevõtetes on tuvastatud üheksa  COVID-19-ga nakatunut. Nad kõik on ravil,» säutsus Rogozin Twitteris. Ta märkis, et ettevõttes on kokku 200 000 töötajat.

9. aprillil peaks kanderakett Sojuz-2.1а lennutama Bajkongõrist rahvusvahelisse kosmosejaama piloteeritava kosmoselaeva Sojus MS-16.

Laeva meeskonda kuuluvad Vene kosmonaudid Anatoli Ivanišin ja Ivan Vagner ning NASA astronaut Chris Cassidy. Varumeeskonnas on valmis kosmonaudid Sergei Rõžikov, Andrei Babkin ja astronaut Stephen Bowen.

Stardiks ettevalmistused käivad rangete ohutusnõuete alusel seoses uue koroonaviiruse pandeemiaga. Nii on kosmonaudid kui astronaudid olnud peaaegu täielikus isolatsioonis ümbritsevatest inimestest ning nende tervislikku seisundit kontrollitakse pidevalt.

Samuti on tühistatud tavapärane lahkumistseremoonia, millest teiste seas võtavad osa lähedased, sõbrad ja ajakirjanikud. Neist kedagi ei lasta praegusel ajal kosmodroomi territooriumile.

ISS-is viibivad praegu NASA astronaudid Jessica Meir ja Andrew Morgan ning Vene kosmonaut Oleg Skripotška. Nendegi tagasilend on hetkel kavakohaselt 17. aprillil.

Bajkongõrilt lendab järgmine plaanipärane kanderakett koos varustuslaevaga ISS-i suunas 25. aprillil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles