Üle Püreneede sigarette ostma läinud prantslane põhjustas päästeoperatsiooni

Copy
Pürenee mäestik Prantsusmaa ja Hispaania piiril.
Pürenee mäestik Prantsusmaa ja Hispaania piiril. Foto: Hervé Champollion / akg-images / Scanpix

Suitsunäljas prantslane kutsus nädalavahetusel esile suure päästeoperatsiooni mägedes, kuna otsustas matkata Prantsusmaalt üle Püreneede Hispaaniasse odavaid sigarette ostma.

Mees tahtis esmalt sõita oma kodust Lõuna-Prantsusmaalt Perpignani linnast teisel pool piiri asuvasse La Jonquerasse, kuid politsei pidas ta kontrollpunktis kinni, mispeale pööras mees otsa ringi.

Koju tagasi sõitmise asemel otsustas ta aga Prantsusmaad ja Hispaaniat eraldava Pürenee mäestiku ületada jalgsi mööda matkarada. Üsna pea kukkus ta aga ojja ja seejärel okaspõõsastesse, misjärel eksis ta ära. Lõpuks ei jäänud mehel muud üle, kui helistada päästeteenistusse.

Mäepäästemeeskond saatis õhku helikopteri, mis leidis kurnatud, külmast väriseva ja eksinud mehe piiriküla Le Perthus’i lähistelt, jutustasid päästetöötajad.

Pyrénées-Orientales’i regiooni sandarmid kirjutasid oma Facebooki lehel, et äpardunud suitsuostja leiti õnneks üsna kiiresti.

Korrakaitsjad tegid mehel 135 eurot trahvi Prantsusmaal koroonaviiruse leviku tõttu kehtivate liikumispiirangute rikkumise eest.

«Me meenutame teile taaskord: püsige kodus!» kirjutasid korrakaitsjad sotsiaalmeedias.

Enne piirangute kehtestamist oli paljudel Lõuna-Prantsusmaa elanikel kombeks käia üle piiri Hispaanias ostmas sigarette, alkoholi ja autokütust, sest need on naaberriigis odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles