Taliban lõpetab tulemusteta kohtumised vangide vahetamise üle

BNS
Copy
Taliban
Taliban Foto: Parwiz Parwiz/REUTERS

Islamiliikumine Taliban teatas teisipäeval otsusest lõpetada Afganistani valitsusega «viljatud kõnelused» vangide vahetamise üle, mis oli USA-ga sõlmitud kokkuleppe tähtis punkt.

Talibani poliitiline kõneisik Suhail Shaheen süüdistas teisipäeval pärast keskööd Twitteri kaudu edastatud puštukeelses teates president Ashraf Ghani administratsiooni vangide vabastamisega viivitamises erinevatel ettekäänetel.

«Seetõttu ei osale meie tehniline meeskond viljatutel kohtumistel asjaomaste pooltega alates homsest,» ütles Dohas baseeruv Shaheen teises Twitteri säutsus inglise keeles.

Talibani ja Afganistani valitsuse esindajad pidasid alates eelmisest nädalast Kabulis kõnelusi, et leppida lõplikult kokku vangide vahetamises, mis oleks pidanud aset leidma juba hiljemalt 10. märtsiks.

Valitsuse läbirääkimismeeskonna liige Matin Bek ütles, et vangide vabastamine viibis, kuna Taliban nõuab 15 tähtsa komandöri vabastamist.

«Me ei saa vabastada meie rahva tapjaid,» sõnas Bek esmaspäeval ajakirjanikele. «Me ei taha, et nad läheksid tagasi lahinguväljale ja hõivaksid kogu provintsi.»

Bek lisas, et valitsus on valmis vabastama kuni 400 väiksema ohuga talibitest vangi hea tahte avaldusena vastutasuks vägivalla märkimisväärse vähendamise eest, kuid Taliban lükkas selle pakkumise tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles