«Tšornobõli» tegijad annetavad kaitseriietuse viirusega võitlemiseks

Copy
Kaader sarjast.
Kaader sarjast. Foto: Cap/rfs/Image Supplied By Capital Pictures/Scanpix

Telesarja «Tšornobõl» kostüümikunstnikud teatasid, et annetavad näomaskid, kaitseriietuse ja muu filmimiseks kasutatud varustuse koroonaviiruse vastu võitlevale personalile.

Hispaania kostüümifirma Peris märkis laupäeval sotsiaalmeedias, et «me elame õudusunenäos, kus reaalsus ületab väljamõeldise».

«Selleks, et leevendada Covid-19 tekkinud olukorda, on Peris muutnud oma tavapärast tegevust, et alustada töökodades visiiride, pontšode, maskide ja igasuguse muu kaitsevarustuse tootmist,» teatas ettevõte.

Kostüümitegijad ütlesid, et annetavad ka osa oma Lissaboni, Madridi, Mexico City, Budapesti ja Viini kontorite varudest.

Perisi tegevjuht Javier Toledo märkis, et firma panus aitab hooldekodudel, haiglatel, politseijaoskondadel, sotsiaalasutustel ja linnavalitsustel kasvanud nõudlusega toime tulla.

«Me soovime, et meie annetus oleks väike panus sellesse dantelikku olukorda kogu filmitööstuse, televisiooni ja teatri poolt,» lausus Toledo.

«Kui see vangistus on meile midagi õpetanud, siis seda, kui oluline on meelelahutus ja milline on selle tähtsus sellises olukorras ja eriti tulevikus, isegi kui see ei saa mõnikord teenitud tunnustust,» lisas ta.

Peris on teinud koostööd ka teiste populaarsete filmide ja sarjadega, muuhulgas on nad kostüüme teinud seriaalile «Uus paavst» ja James Bondi filmidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles