Saksamaa võtab Kreeka põgenikelaagritest 500 vanemateta last (3)

Copy
Migrandilapsed Kreekas.
Migrandilapsed Kreekas. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa võtab lähinädalatel Kreeka põgenikelaagritest vastu 500 saatjata alaealist, ütles täna välisminister Heiko Maas, kannustades teisi riike eeskuju järgima.

«Me ütlesime (Kreeka võimudele ja ÜRO pagulasvolinikule), et soovime võtta järgmistel nädalatel vastu 350-500 last,» ütles Maas usutluses ringhäälingule RTL/ntv.

Minister avaldas lootust, et teisedki riigid talitavad Saksamaa eeskujul. «Me tahame eeskuju anda,» sõnas ta.

Saksamaa teatas teisipäeval, et võtab Kreeka Lesbose ja Chiose saare laagritest 50 last. Nende kohaletoomine peaks siseministeeriumi sõnul algama järgmisel nädalal.

Laagritesse jõudnud vanemateta lapsed paigutatakse Saksamaal esmalt kaheks nädalaks karantiini ja jagatakse siis eri piirkondadesse laiali, ütles ministeerium.

Kreeka laagrites on äärmiselt kitsastes tingimustes kümned tuhanded asüülitaotlejad, kelle olukord on koroonaviiruse epideemia puhkedes veelgi halvenenud.

Euroopa Liit kuulutas märtsi algul välja programmi, mille raames on lisaks Saksamaale ka Prantsusmaa, Portugal, Soome, Leedu, Horvaatia ja Iirimaa nõustnud vastu võtma kokku umbes 1600 Kreeka laagrites viibivat alaealist.

Koroonakriisi tõttu on aga piirid suletud ja plaanid seisma pandud.

«Meie oleme Luksemburgi kõrval ainsad, kes on veel valmis alaealisi vastu võtma,» ütles Maas.

Luksemburg on nõus võtma 12 noort.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles