Indoneesias uppunud reisilaeval viibis arvatust rohkem inimesi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootavad andmeid oma lähedaste kohta, kes oletatavalt viibisid Teratai Prima pardal.
Inimesed ootavad andmeid oma lähedaste kohta, kes oletatavalt viibisid Teratai Prima pardal. Foto: Reuters / Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel Indoneesias uppunud reisilaeva Teratai Prima pardal võis olla oletatust 103 inimest enam, teatasid ametnikud täna.


Seniste andmete järgi oli laeval 250 reisijat ja 17 meeskonnaliiget. Kui ametnike oletused peavad paika, siis kaotas õnnetuses elu 330 inimest, vahendas AFP.

Tormisel merel suutis ellu jääda 35 inimest.

Ametivõimud ei ole seni kinnitanud väiteid, et Sulawesi saarelt Borneole suundunud laev oli ülekoormatud.

«Pereliikmete avalduste järgi oli laeval vähemalt 103 inimest, keda polnud reisijate nimekirjas,» rääkis transpordiministeeriumi pressiesindaja Bambang Erfan.

«Me uurime, kas nad olid nimekirjas mingi muu nimega, näiteks hüüdnimega või oli reisijaid rohkem, kui neid võis nimekirjast leida,» lisas ta.

Ajaleht The Jakarta Globe tsiteeris ühte ametnikku, kelle sõnul oli reisijate nimekirjaga seotud «midagi veidrat», kuna sel polnud alla 15-aastaseid inimesi.

President Susilo Bambang Yudhoyono andis korralduse uurida õnnetust väga hoolikalt. Tegemist on Indoneesia tõsiseima mereõnnetusega pärast 2006. aastat, mil uppus 500 inimest.

Indoneesia õhujõud, sõjalaevastik ja politseijõud otsisid ka täna Makassari väinas võimalikke pääsenuid. Ametnike oletuse järgi läks enamik kadunuks jäänud inimesi koos laevaga põhja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles