Bangladeshi rohingjade laagrid pandi lauskarantiini

Copy
Kutupalongi rohingja põgenikelaagri turuplats Bangladeshis 24. märts 2020.
Kutupalongi rohingja põgenikelaagri turuplats Bangladeshis 24. märts 2020. Foto: AFP / Scanpix

Bangladesh on Cox's Bazari piirkonnas, mis on koduks üle miljonile rohingja põgenikule, kehtestanud koroonaviiruse leviku takistamiseks lauskarantiini, ütlesid ametnikud neljapäeval.

Eksperdid hoiatavad, et viirus võib viletsates ja ülerahvastatud põgenikelaagrites kulutulena levida.

Myanmarist pagenud rohingjade laagrites pole nakkusjuhtumeid tuvastatud, kuid üks nakatumine on registreeritud nende lähinaabruses.

Kuna ametlik haigusjuhtude arv on riigis viie päevaga kahekordistunud 200-ni, nende seas 20 surmajuhtu, käskisid ametnikud piirkonna kolmapäeva õhtust karantiini panna.

«Piirkond pannakse lauskarantiini, ei mingit sisenemist ega väljumist kuni olukorra paranemiseni,» seisis määruses.

Politsei ja sõdurid panid 3,4 miljoni elanikuga piirkonna suurematele teedele üles tõkked ja viisid neljapäeval laagrites ja nende ümbrustes läbi patrulle.

Pagulasvoliniku Mahbub Alam Talukderi sõnul piirati ka humanitaarabitöötajate liikumist, vähendades nende tööjõudu 80 protsendi võrra.

Myanmarist põgenes 2017. aastal jõhkra tagakiusamise eest üle 740 000 rohingja, kes asusid elama laagritesse Cox's Bazaris, kus elas juba umbes 200 000 põgenikku.

Inimõiguslased ja aktivistid on väljendanud muret, et laagrites levib septembris kehtestatud internetikeelu tõttu viiruse kohtu ohtralt valeinfot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles