Berlusconi pani oma luksusjahi müüki

BNS
Copy
Itaalia skandaalsele ekspeaministrile Silvio Berlusconile kuuluv luksusjaht Morning Glory.
Itaalia skandaalsele ekspeaministrile Silvio Berlusconile kuuluv luksusjaht Morning Glory. Foto: Burgess

Itaalia skandaalne ekspeaminister Silvio Berlusconi pani müüki oma luksusjahi Morning Glory, mil on rikaste ja kuulsate omanike ajalugu, teiste seast võib leida meediamoguli Ruport Murdochi nime.

Ajal, mil koroonaviiruse pandeemia tõttu on paljud jahid sunnitud sadamas seisma, ootab Itaalias Perini Navi laevatehases ehitatud 48-meetrine Morning Glory endale uut omanikku hinnasildiga 11 miljonit dollarit (10,1 miljonit eurot), kirjutas uudistekanal CNN reedel oma veebiküljel.

Hiljuti kahemastilise ketš-tüüpi aluse müüki pannud miljardär Berlusconi (83) ostis laeva kahekümne aasta eest Murdochilt, kes abiellus pardal oma kolmanda naise Wendiga aastal 1999.

Morning Gloryt on aastate jooksul kõvasti uuendatud, sellele on toodud uued mootorid, generaatorid ning aluse kere on võõbatud tumesiniseks.

Vahendusfirma Burgessi müüdaval «esimese klassi» superjahil on neli luksuslikku sviiti külalistele, täiemahuline omaniku sviit, lisaks neli kajutit meeskonnaliikmetele ning pardale mahub korraga mugavalt elama kaheksa külalist.

Oma värvika eraelu poolest kurikuulus Berlusconi on kulutanud Morning Glory üles vuntsimiseks terve varanduse.

Burgessi teabe kohasel võib alus arendada kiirust 14 ja pool sõlme (ligi 27 kilomeetrit tunnis), kui see «parasjagu ei purjeta». Ookeaniüleselt võib alus seilata kümnesõlmese kiirusega (18,5 kilomeetrit tunnis) kuni 4900 meremiili (9075 kilomeetrit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles