Raketilaadungiga kaubalaev käis Eesti vetes kütust tankimas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriot-rakette vedav alus Thor Liberty.
Patriot-rakette vedav alus Thor Liberty. Foto: Lehtikuva/Scanpix

Eile varahommikul Soomest Kotka sadamast lahkunud raketilaadungiga kaubalaev Thor Liberty tankis reede õhtul Naissaarest lõunas kütust ning suundub nüüd Panama kanali poole.

«Laev jõudis eile kella 19.30 paiku Aegna lähistel asuvasse ankrualasse, et võtta kütust. Sealt lahkus alus täna hommikul kell 9.40,» rääkis veeteede ameti pressiesindaja ERR-i uudisteportaalile ja kinnitas, et nüüdseks on alus Soome vetes ning teadaolevalt suundub Panama kanali poole.

Soomes lastiti alusele tagasi ka vahepeal konfiskeeritud 69 Patriot-raketti ja 159 tonni lõhkeaineid, vahendas Helsingin Sanomat.

Soome valitsus andis laevast leitud rakettide väljaveoks loa kolmapäeval ning kuigi laeval lubati koos laadungiga lahkuda, jätkab Soome toll menetlust selles osas, mis puudutab lõhkeainete esialgset ja väidetavalt lohakat lastimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles