Hispaania peaministri sõnul on nad võidust viiruse üle kaugel (1)

BNS
Copy
Hispaania president
Hispaania president Foto: STEPHANIE KEITH/AFP/Scanpix Baltics

Hispaania on võitluses koroonaviiruse vastu võidust veel kaugel, hoiatas peaminister Pedro Sánchez pühapäeval, kui kolm päeva järjest langenud päevane ohvrite arv taas tõusis.

«Me oleme endiselt kaugel võidust, hetkest, mil normaalsus meie ellu naaseb,» ütles Sánchez telepöördumises. «Me kõik ihkame tänavatele tagasi minna... kuid meie soov võita see sõda ja ennetada tagasilangemist on veel suurem.»

Peaminister lisas, et Hispaania  ei ole jõudnud veel viirusevõitluse teise etappi, kus kehtestatud piiranguid hakatakse lõdvendama. See juhtub tema sõnul kõige varem kahe nädala pärast.

Hispaania teatas laupäeval 619 koroonaviirusest tingitud surmast, mis tõstis surmajuhtumite arvu 16 972-ni. Rohkem on surmajuhtumeid ainult Ühendriikides ja Itaalias.

Uute nakatumiste arv jätkas aga aeglustumist. Tuvastatud haigusjuhtude arv kerkis 4167 võrra 166 019 juhtumini. Kasv oli väiksem kui laupäeval, teatas tervishoiuministeerium.

Kuigi ametnike sõnul on haiguspuhang tipnenud, ärgitatakse rahvast endiselt järgima 14. märtsil kehtestatud liikumispiiranguid, mis kehtivad 25. aprillini.

Valitsuse teatel on oodata piirangute pikendamist veel kahe nädala võrra.

Inimestel on keelatud väljas liikuda, välja arvatud tööl, toidupoes ja apteegis käimiseks ja koera jalutamiseks.

Turismiminister Reyes Maroto hoiatas pühapäeval, et sotsiaalse distantsi reeglid jäävad kehtima terve suve vältel, seda isegi randades.

«Enne vaktsiini leidmist ei ole midagi vanaviisi,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles