Türgi president ei rahuldanud siseministri tagasiastumispalvet (1)

Copy
Süleyman Soylu astus ametist tagasi.
Süleyman Soylu astus ametist tagasi. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix Baltics

Türgi siseminister Süleyman Soylu astus pühapäeval ametist tagasi seoses päev varem koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud rutaka liikumispiiranguga, mis vallandas üleriikliku ostupaanika. President Soylu ametist tagasiastumispalvet ei rahuldanud.

«Andku mu riik, millele ma ei soovinud eales halba teha, ning meie president, kellele ma jään truuks elu lõpuni, mulle andeks,» ütles Soylu avalduses, millega teatas oma tagasiastumisest.

Reede õhtul teatas siseministeerium 48-tunnisest liikumiskeelust Türgi 30 suuremas linnas, vaid kaks tundi enne keelu algusaega. See viis osa inimesi paanikasse ning poodidesse sööstnud rahvamassid eirasid täielikult sotsiaalse distantseerimise reegleid.

Valitsus sattus nii opositsiooni kui sotsiaalmeedia kaudu avalikkuse terava kriitika alla tuhandete inimeste elu ohtu seadmise eest.

Reede hilisõhtu kaootilisele olukorrale vastuseks ütles Soylu, et liikumispiirangud olid juhtnöörid president Recep Tayyip  Erdoğanilt endalt. Pühapäeval võttis mõjuvõimas siseminister «täieliku vastutuse antud meetme rakendamise eest», mis tema sõnul viidi ellu «heas usus».

Liikumiskeeld kehtib nii Türgi kui Eesti aja järgi pühapäeva südaööni.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan keeldus aga Soylu tagasiastumispalvet rahuldamast. Süleyman Soylu tagasiastumispalve on tagasi lükatud, seisis Erdoğani avalduses: «Ta jätkab oma ülesannete täitmist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles