Pariisi politsei avastas salajast lihavõttemissat pidanud koguduse

Copy
Eiffeli torn ja selle peegeldus tüüne Seine'i pinnal pühapäeval, mil Pariisis kehtisid 27. päeva ranged liikumispiirangud.
Eiffeli torn ja selle peegeldus tüüne Seine'i pinnal pühapäeval, mil Pariisis kehtisid 27. päeva ranged liikumispiirangud. Foto: AFP / Scanpix

Pariisi politsei tabas riigi pealinnas koguduse, mis eiras karmil liikumiskeelu ajal kogunemispiirangu korraldust ning pidas kümnete osalejatega salajase lihavõttepühade missa, ütlesid allikad pühapäeval.

Prantsusmaal on alates märtsist keelustatud igasugused usulised ja muud kogunemised seoses püüetega pidurdada koroonaviiruse levikut.

Keeldu aga ei pidanud mikski Pariisi kesklinnas asuv Saint-Nicolas-du-Chardonnet' katoliku kirik, mis pidas laupäeva hilisõhtul missa, ütlesid politsei allikad, kinnitades teadet, mis esmalt avaldati ajakirja Le Point veebiküljel.

Preestrit hoiatati ja talle tehti rahatrahv piirangureeglite rikkumise eest, ütles allikas. Rahatrahvi suurus peaks olema sellise väärteo eest ilmselt 200 eurot.

Politsei sai vihje kohalikelt elanikelt, kes kuulsid muusikat kirikust, mis asub viiendas linnaringkonnas Prantsusmaa pealinna südames.

Kui politsei sündmuskohale jõudis, olid konservatiivsete riituste ja missade poolest tuntud kiriku uksed kõvasti kinni. Keskööl väljus keegi, kes tunnistas politseile, et kirikus on sees 40 inimest.

Le Point märkis, et koguduselisi politsei ei trahvinud ega hoiatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles