Prantslased püstitasid uue rekordi ümber maailma purjetamises

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxi Banque Populaire V meeskond tähistamas uut maailmarekordit Bresti sadamas.
Maxi Banque Populaire V meeskond tähistamas uut maailmarekordit Bresti sadamas. Foto: SCANPIX

Prantsuse kipper Loïck Peyron ja tema 13-liikmeline meeskond püstitasid peatusteta ümbermaailmareisi uue maailmarekordi, ületades senist parimat tulemust ligi kolme päevaga ja võites Jules Verne'i karika.

40-meetrine trimaraan Maxi Banque Populaire V ületas finišijoone eile kell 22.13 maailmaaja järgi (Eesti aja järgi täna kell 00.13), olles sõitnud ümber maailma 45 päeva, 13 tunni ja 42 minutiga.

«Kui 45 päevaga ümber maakera sõita, tuleb väga tihti olla võimete piiril,» ütles Peyron ajakirjanikele vahetult pärast seda, kui tema trimaraan Prantsuse sadamas Brestis juubelduste saatel kai äärde jõudis.

52-aastase Peyroni sõnul olid ilmastikutingimused kohati rasked ja lõunapoolkeral tuli ette palju jäämägesid.

«Me pidime ohutsoone väga kiiresti läbides väga ettevaatlikud olema ja ma pidin kulmu kortsu ajama, et rahustada mu noori jedisid, kes tahtsid veel kiiremini sõita,» ütles ta. «Mulle meeldib kiiresti sõita, aga tuleb ka teada, millal aeglaselt sõita.»

Varasem rekord oli Franck Cammase nimel, kes sõitis 2010. aastal ümber maailma 48 päeva, seitsme tunni ja 44 minutiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles