Moskvas jõustunud liikumislubade süsteem põhjustas tunglemise

Copy
Liikluspolitsei kontrollib Moskvasse autoga sisenejate isikutunnistusi ja digitaalseid pealinnas liikumise lube.
Liikluspolitsei kontrollib Moskvasse autoga sisenejate isikutunnistusi ja digitaalseid pealinnas liikumise lube. Foto: AFP / Scanpix

Vene sotsiaalmeedia ja uudisteportaalid teatasid täna metroopeatustes sabas seisvatest inimestest ja liiklusummikutest Moskvasse viivatel maanteedel, sest kehtima hakkas digilubade süsteem, mille abil loodetakse koroonapiirangute olukorras inimeste liikumist kontrollida.

Politseinikud kontrollivad käsitsi iga Moskvasse sõitja või metroosse siseneja dokumenti ja liikumisluba. See on tekitanud pikad järjekorrad.

Lubade süsteem jõustus Moskvas kolmapäeval.

Samal ajal kasvab Venemaal koroonaviirusse nakatumine. Kolmapäeval teatati 3388 uuest tuvastatud nakkusjuhust, kokku on Venemaal ametlikel andmetel nakatunuid 24 490.

Moskvas on neist 14 776.

Venemaa pealinn on olnud lukus märtsi lõpust saadik. Elanikud on saanud kodunt välja vaid hädapärasteks käikudeks poodi või apteeki, koeraga jalutama või tööle.

Moskvalane, kes tahab auto või ühistranspordiga kusagile sõita, peab taotlema interneti teel luba ning sõidu eesmärki ja sihtkohta märkiva QR-koodi välja trükkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles