Piirideta Arstid algatas oma ajaloo esimese missiooni Kanadas

Copy
Piirideta Arstid (Medecins Sans Frontieres) avasid Brüsselis 30. märtsil keskuse, kus COVID-19 nakatunud kodutud ja alalise elukohata inimesed saavad peavarju. Sarnane keskus kodututele on nüüd kavas avada ka Torontos.
Piirideta Arstid (Medecins Sans Frontieres) avasid Brüsselis 30. märtsil keskuse, kus COVID-19 nakatunud kodutud ja alalise elukohata inimesed saavad peavarju. Sarnane keskus kodututele on nüüd kavas avada ka Torontos. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Vabaühendus Piirideta Arstid (MSF) algatas oma ajaloo esimese missiooni Kanadas, kus aitab luua paranemiskeskust COVID-19 nakatunud kodututele inimestele, ütles ametnik kolmapäeval.

Peagi avatakse riigi suurimas linnas Torontos 400-kohaline keskus, ütles MSF Kanada haru juht Joseph Belliveau AFP-le.

Keskuse eesmärk on pakkuda kodututele, kes pole tõsiselt uude koroonaviirusse nakatunud, varjupaika.

Tegemist on MSF-i jaoks ebatavalise ettevõtmisega, sest harjumuspäraselt on nende missioonid seotud inimestega, kes vajavad hädatarvilikku meditsiinilist abi arengumaades, katastroofialadel või sõjakolletes.

Piirideta Arstide abitegevust ei ole näha peaaegu kuskil lääneriikides, kus on väljaarenenud tervishoiusüsteemid ja kõrge elujärg.

Kodutud on aga haavatavaimate elanike seas pandeemia ajal, sest paljudel on lisaks võimalikule vanusele teguriks ka varasemad haigused, ütles Belliveau ning lisas, et sotsiaalset distantseerimist on äärmiselt keeruline varjupaikades järgida.

Seni on Torontos, kus elab umbes kuus miljonit inimest ja hinnanguliselt kuni 10 000 kodutut, tuvastatud nakkus 30 kodutul inimesel.

Kanadas on kolmapäevase seisuga tuvastatud enam kui 28 000 nakkus- ja 1070 surmajuhtu.

Lisaks kavatsevad Piirideta Arstid Kanadas abistada teisigi haavatavaid gruppe, seal hulgas põliselanike kogukondi ja vanureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles