99-aastane Briti veteran kogus miljoneid tervisetöötajate aitamiseks

Copy
Kapten Tom Moore kogus 12 miljonit naelsterlingit oma aias jalutades.
Kapten Tom Moore kogus 12 miljonit naelsterlingit oma aias jalutades. Foto: Peter Cziborra/REUTERS/Scanpix

99-aastane Teise maailmasõja veteran on kogunud üle 12 miljoni naelsterlingi (13,8 miljoni euro) oma aias jalutusraamiga ringe tehes.

Kapten Tom Moore, kes teenis Indias, kogus raha huvitava väljakutsega. Nimelt plaanis ta oma sajandaks sünnipäevaks läbida aias sada 25 meetri pikkust ringi.

Algselt plaanis ta koguda tuhat naelsterlingit riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) toetuseks, kui oli saanud ravi murtud puusa ja vähi vastu.

Nüüd ületas ta juba 12 miljoni naelsterlingi piiri. Täna lõpetas ta jalutusraami abil oma aias Bedfordshire`is Lõuna-Inglismaal sajanda ringi.

«See on suurepärane meie arstidele ja õdedele rindel,» lausus Moore kogutud summa kohta. «Viimases sõjas olid rindel mundrites sõdurid. Sel korral on meie armee vormides arstid ja õed.»

«Me elame selle üle,» lisas Moore saates Good Morning Britain varem sel nädalal.

Annetusi on teinud ligi 600 000 inimest ja heategijate rohkus on ajanud JustGiving veebilehe ajutiselt ülekoormuse tõttu lühisesse.

Eilne postitus Moore`i Twitteri kontol märkis: «On olnud hullumeelsed 24 tundi ja nüüd, kui Tom teeb oma viimaseid ringe, ootame, et homme saab samasugune olema.»

Moore märkis, et kuigi ta sai oma eesmärgi täidetud, jätkab ta kõndimist seni, kuni leidub annetajaid. Seda isegi pärast sajandat sünnipäeva kuu lõpus.

Veteran on saanud toetust endistelt Manchester Unitedi ja Londoni Arsenali kaptenitelt Rio Ferdinandilt ja Tony Adamsilt, olümpiakulla võitjalt Kelly Holmesilt ning mitmetelt heategevusorganisatsioonidelt, telesaadetelt ja ajalehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles