Soome peaminister kaalub uusi piiranguid järgmisel nädalal

Copy
Vasakult Soome siseminister Maria Ohisalo, peaminister Sanna Marin ja justiitsminister Anna-Maja Henriksson 15. aprillil valitsuse pressikonverentsil, kus teatati otsusest lõpetada Uusimaa ja Helsingi piirkonnale kehtestatud karmid liikumispiirangud.
Vasakult Soome siseminister Maria Ohisalo, peaminister Sanna Marin ja justiitsminister Anna-Maja Henriksson 15. aprillil valitsuse pressikonverentsil, kus teatati otsusest lõpetada Uusimaa ja Helsingi piirkonnale kehtestatud karmid liikumispiirangud. Foto: Reuters / Scanpix

Soome peaminister Sanna Marin ütles neljapäeval, et valitsus arutab järgmisel nädalal koroonakriisiga seotud piiranguid.

Päevakorras on nii piirangute lõpetamine, nende võimalik karmistamine kui ka vajadus lõpetatud piirangute asendamiseks uute meetmetega.

«Vaatame olukorra üle kõige värskemate andmete valguses,» ütles Marin usutluses rahvusringhäälingu Yle hommikuprogrammile.

Iltalehti andmetel soovib Soome Keskerakond kogunemispiirangute karmistamist viie inimeseni praegu kehtiva kuni kümne inimese asemel.

Sotsiaaldemokraadist Marin ei võtnud ettepaneku osas seisukohta ning ütles, et neid otsuseid kaalutakse eksperdiarvamuste põhjal.

«On võimalik, et kui teisi piiranguid lõpetatakse, siis see on selline, mida võiks ja peaks karmistama. Aga minul sellist teavet veel pole. Ma ei hakka selle asja üle ette oletusi tegema.»

Marini sõnul tahetakse veel aprillikuu jooksul langetada otsused selle kohta, kas suvel on võimalik korraldada festivale ja teisi suuri rahvakogunemisi. Mai lõpuni kehtib keeld korraldada üle 500 osalejaga avalikke üritusi.

«On hea, kui hinnangud antakse võimalikult varases staadiumis. Kuuleme järgmisel nädalal esimesi hinnanguid sellele, mis on õige ja mis järjekorras piiranguid võib lõpetada. Ka seda vaadatakse osana tervikust.»

Riikliku hädaolukorra keskuse tegevuse kohta sõnas Marin, et see tegutses ilmselgelt valesti, sest ei kontrollinud piisavalt tarnijate tausta, kellega lepingud sõlmis.

«Nii ei saa tegutseda ning seetõttu lahkus hädaolukorra keskuse juhataja oma ametikohalt. See asi on üheti mõistetav ning need asjaolud tuleb põhjalikult välja selgitada,» ütles Marin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles