Putin: Moskva võidupüha paraad lükatakse edasi (12)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin 2015. aastal «Surematu polgu» marsil.
Venemaa president Vladimir Putin 2015. aastal «Surematu polgu» marsil. Foto: Alexei Družinin/ap/Scanpix

Vene president Vladimir Putin teatas täna, et seoses koroonaviiruse epideemiaga lükatakse edasi 9. mai võidupüha paraad ja kõik teised avalikud pidustused.

Putin lausus, et kõik võidu 75. aastapäeva pidustused tuleb tõsta teisele kuupäevale.

«Nüüd on meie ees ausalt öeldes keeruline valik. Kuupäev 9. mai on meie jaoks püha, kuid iga inimese elu on samuti püha,» lausus ta täna kohtumisel Julgeolekunõukogu liikmetega.

«Et pidada paraadi 9. mail, peaksid selle ettevalmistused algama praegu, kuid epideemiaga seotud risk, mille tipp ei ole veel möödunud, on endiselt äärmiselt kõrge ja see ei anna mulle õigust alustada ettevalmistusi paraadiks ja teisteks massiüritusteks,» lisas Vene president.

«Seega annan ma kaitseministeeriumile, korrakaitseagentuuride juhtidele ja kõikidele vastavatele võimudele ülesande muuta ajakava ja lükata edasi ettevalmistused Punase väljaku sõjaväeparaadiks, regioonide paraadideks ja lükata edasi kõik avalikud üritused, mis olid kavandatud suure võidu 75. aastapäeva tähistamiseks,» jätkas Putin.

President märkis, et edasi tuleb lükata ka «Surematu polgu» marss, lisades, et pidustused toimuvad siiski selle aasta jooksul.

«Mõistan, et kõigi jaoks on just 9. mai võidupäev,» ütles Putin. «Seda kuupäeva pole võimalik ära jätta või edasi lükata,» tõdes ta kutsudes kangelasi austama sel päeval pereringis.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles