Suurbritannia pikendas koroonaviiruse piiranguid vähemalt kolme nädala võrra

Copy
File photo dated 19/08/17 of Anti-Brexit protesters from the campaign group No 10 Vigil, traveling in a boat up the Thames, past the Palace of Westminster. Three and a half years after the referendum, the UK will leave the European Union at 11pm on Friday.
File photo dated 19/08/17 of Anti-Brexit protesters from the campaign group No 10 Vigil, traveling in a boat up the Thames, past the Palace of Westminster. Three and a half years after the referendum, the UK will leave the European Union at 11pm on Friday. Foto: David Mirzoeff/PA Wire/PA Images

Briti valitsus pikendas neljapäeval pandeemia erimeetmeid veel vähemalt kolme nädala võrra, ütles Briti välisminister Dominic Raab.

«Valitsus on otsustanud, et praegused abinõud jäävad jõusse veel vähemalt järgmiseks kolmeks nädalaks,» lausus Raab, kes täidab hetkel viirusest taastuva peaministri Boris Johnsoni ametikohustusi.

Erimeetmed kuulutati välja 23. märtsil. 

Võimud teatasid neljapäeval viirusesurmade arvu ööpäevasest kasvust 861 võrra pea 14 000-ni. 

«Muutmiseks on hetkel liiga vara,» ütles Briti tervishoiuminister Matt Hancock varem ringhäälingule BBC.

«Kuigi oleme näinud juhtumite, sealjuures õnneks ka surmajuhtumite, arvu ühtlustumist, pole (see arv) veel langema hakanud. Minu jaoks on see jätkuvalt veel väga kõrge,» ütles Hancock.

Enamik britte on pidanud kinni nõudest püsida kodus, välja arvatud lühiajaliseks vabas õhus treenimiseks ja hädavajalike kaupade ostmiseks. 

«Ma ei tahaks kogu seda suurt jõupingutust raisku lasta,» ütles Hancock, kes ka ise nakatus koroonaviirusesse, kuid sai kiiresti terveks. 

«Kui me lihtsalt kõik meetmed tühistaksime, siis see viirus hakkaks taas vabalt levima ja me ei tohi lasta sel juhtuda.»

Minister ei täpsustanud, kui kaua liikumiskeeld jõusse jääb, kuid seaduse järgi peab meetmeid arutama iga 21 päeva järel. 

Kokku on ÜK-s koroonaviiruse haigus COVID-19 nõudnud 13 729 inimelu. 

Valitsuse nõunik epidemioloog Neil Ferguson ütles neljapäeval, et valitsus peab suurendama viiruse testimist ja jälitamist. Ning isegi siis pole mõtet oodata olukorra normaliseerumist.

«Sotsiaalne distantseerumine peab jääma alles märkimisväärses ulatuses, tõenäoliselt tähtajatult, kuni meil on kättesaadav vaktsiin,» ütles ta BBC raadiole. 

ÜK valitsuse andmeil on sel võimekus testida hetkel 35 000 inimest päevas, kuid kuu lõpuks tahetakse vahendeid 100 000 inimese kontrollimiseks päevas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles