USA president avaldas kolmeosalise plaani majanduse avamiseks (3)

Copy
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA president Donald Trump avaldas neljapäeval kolmeosalise plaani riigi majanduse järkjärguliseks avamiseks koroonapandeemia keskel.

Trumpi kava on soovituslikku iseloomuga ega seo osariikide kubernere. Osariigid langetavad ise otsused, millal on õige aeg piiranguid leevendada.

Kavas tehakse soovitusi näiteks selles osas, millal avada taas restoranid, spordisaalid ja koolid. Suletuks jäävad alguses baarid ja ka teistes asutustes tuleb jätkata sotsiaalse distantsi hoidmist. Riskirühmad peaksid ka edaspidi kodudes püsima ja kaugtöö endiselt soovitatav.

Trump ütles neljapäeval, et hõredamini asustatud osariigid, kus koroonaviirusest pole probleemi saanud võivad majanduse avada sisuliselt juba homme.

«Te räägite nendest osariikidest, mis on juba praegu suurepärases vormis? Nad saavad juba homme majanduse avada sõna otseses mõttes,» sõnas president.

«Meie ekspertide rühm usub, et saame oma sõjas, mida me nimetame Ameerika taasavamiseks, järgmise rinde avada. Seda me teeme, me avame selle riigi,» lubas Trump Valge Maja pressikonverentsil.

«Me ei ava kõike muidugi korraga, vaid hoolikalt samm-sammult ja ettevaatusega,» jätkas president.

Kava teises järgus räägitakse juba umbes 50 inimesega kogunemiste ja mittehädavajaliku reisimise lubamisest ning baaride avamisest. Kolmandas järgus on tegemist juba niiöelda uude normaalsusesse naasmisega, mil peaaegu kõik on lubatud, kuid rõhku pannakse hügieenile ja sotsiaalsele distantsile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles