Boliivia ja Venezuela katkestasid diplomaatilised suhted Iisraeliga

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõjategevusest tekkinud  suitsupilved Gaza sektori kohal. Pilt on tehtud 15. jaanuaril.
Iisraeli sõjategevusest tekkinud suitsupilved Gaza sektori kohal. Pilt on tehtud 15. jaanuaril. Foto: AP / Scanpix

Boliivia ja Venezuela katkestasid diplomaatilised suhted Iisraeliga Gaza sektori ründamise ning relvarahu puudutavate rahvusvaheliste üleskutsete eiramise tõttu.


Venezuela valitsus teatas täna, et katkestab diplomaatilised suhted Iisraeliga, kuna maa  nägemus maailmarahust, solidaarsusest ja inimõiguste austamisest ei lange kokku juudiriigi omaga, vahendas

AFP

.

Caracase teatel langetati otsus palestiinlaste julma tagakiusamise tõttu Iisraeli ametivõimude poolt.

Valitsuse hinnangul on Iisrael süstemaatiliselt eiranud ÜRO üleskutset kehtestada relvarahu, asetades ennast väljapoole rahvusvahelisi seadusi.

Mõni tund enne Venezuela avaldust oli Boliivia president Evo Morales teatanud valitsuse otsusest katkestada diplomaatilised suhted Iisraeliga.

Sotsialistist Morales ütles, et tema valitsus reageerib sel viisil Iisraeli ähvardavatele rünnakutele inimelude ja inimkonna pihta.

Morales rääkis diplomaatidele La Pazis, et ta kavatseb pöörduda Haagi kohtu poole, et see esitaks Iisraelile süüdistuse inimõiguste rikkumises.

Boliivia riigipea Morales on oma Venezuela kolleegi Hugo Chaveze kindel liitlane.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles