Amazoni töötajad teevad viirusekriisi tõttu virtuaalse tööseisaku

Copy
Amazoni logo ja koroonaviirus. Foto on illustratiivne.
Amazoni logo ja koroonaviirus. Foto on illustratiivne. Foto: EMPICS Entertainment / Scanpix

USA jaehiiu Amazon tehnilised töötajad kutsuvad üles ühepäevasele virtuaalsele tööseisakule seoses laotöö ohutusnõuetega koroonaviiruse pandeemia ajal.

Kahtlustuste kohaselt on gigantse veebikaubandusettevõtte ladudes olnud terve rida COVID-19 nakkusjuhtumeid, mis on toonud kaasa töötajate proteste ja tööle ilmumata jätmisi, millega soovitakse juhtkonnale avaldada survet täiendavate ohutusreeglite ja -nõuete kehtestamiseks.

Töötajate ühendus Amazoni Töötajad Kliimaõigluse Eest kutsus kolleege haiguslehte võtma 24. aprillil, süüdistades kompaniid selliste töötajate lahti laskmise pärast, kes keeldusid kesiste ohutustingimuste tõttu ja koroonaviirusesse nakatumise kartuses tööle minemast, aga samuti keskkonnaalaste kitsaskohtade tõttu.

«Me palume tehnilistel töötajatel korraldada reedel virtuaalne tööseisak,» ütles Maren Costa, kelle Amazon USA meedia kohaselt vallandas koos tema kaastöötaja Emily Cunninghamiga selle tõttu, et nad kritiseerisid suurfirmat keskkonnaalaste ja koroonaviirusega seotud ohutusnõuete täitmata jätmises.

«Me tahame öelda Amazonile, et meil on sellest kõigest kõrini - kõrini vallandamistest, kõrini vaikima sundimisest, kõrini saastamisest, kõrini rassismist, ja kõrini kliimasoojenemisest,» ütles Costa pressiteates.

Amazon ei vastanud palvele kommenteerida teemat, kuid USA meedia teatel olla firma öelnud, et vallandamised olid seotud ettevõtte sisereeglite rikkumise tõttu.

Seattle'is asuv internetihiid seadis eesmärgiks investeerida 350 miljonit dollarit töötajate ja oma partnerite toetamisse pandeemia ajal, mis on andnud tõuke Amazoni müüginumbritele seoses suurenenud nõudlusega.

Aprilli esimeses pooles teatas ettevõte, et loob oma labori, kus hakkab töötajaid koroonaviiruse suhtes testima.

Aktsionäridele neljapäeval saadetud kirjas ütles firma omanik Jeff Bezos, et Amazon on jaotanud töötajatele kaitsemaske ning mõõdab regulaarselt kehatemperatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles