Valgevene korraldab laupäeval koristustalgud (1)

Copy
Naine sõidab jalgrattaga Minskis 6. aprill 2020.
Naine sõidab jalgrattaga Minskis 6. aprill 2020. Foto: AP / Scanpix

Valgevene korraldab laupäeval koristustalgud, millest võtavad tavaliselt osa sajad tuhanded riigitöölised, hoolimata koroonaviiruse levikust. 

Valgevene terviseametnike teatel on viirusejuhtumite arv riigis kasvanud üle 4200, mida on enam kui kaks korda rohkem kui nädala aja eest. 

Valgevene president Aleksandr Lukašenko on otsustanud tagasi tuua nõukogudeaegse kogukondliku koristusürituse, millest võtavad igal aastal osa sajad tuhanded valitsusametnikud ja riigifirmade töötajad. 

Valgevenes pole koroonaviiruse haiguse COVID-19 tõttu kehtestatud liikumiskeelde ega jõustatud piiranguid. Tehased, poed ja restoranid on avatud tavapäraselt, spordiüritused jätkuvad ja maskid on pealinna Minski tänavatel haruldane nähtus. 

Enam kui 20 aastat riiki valitsenud Lukašenko on tõrjunud muret pandeemia pärast ja kuulutas selle massipsühhoosiks, väljendades muret võimalike piirangute mõju pärast Valgevene majandusele. 

Parem surra püsti, kui elada põlvili, iseloomustas Valgevene president Lukašenko märtsi lõpus olukorda koroonaviirusega, vahendas agentuur BelTa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles