Aktivistid tungisid Jaapani vaalapüügilaevale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani vaalapüügilaeva meeskond tõrjumas eemale vaalapüügivastase rühmituse Sea Shepherd aktiviste.
Jaapani vaalapüügilaeva meeskond tõrjumas eemale vaalapüügivastase rühmituse Sea Shepherd aktiviste. Foto: SCANPIX

Vaalapüügivastase rühmituse Sea Shepherd teatel võeti kolm austraallasest aktivisti täna «vangi», kui nad olid ööpimeduses roninud ühe Jaapani vaalapüügilaevastiku aluse pardale, et seal protesti avaldada.

Sea Shepherd ütles, et nad aitasid kolmel keskkonnaorganisatsiooni Forest Rescue Australia liikmel tõusta Shonan Maru Nr. 2 pardale umbes 26 kilomeetri kaugusel Austraalia läänerannikust.

«Neid hoitakse praegu vangis,» teatas Sea Shepherd.

Jaapani kalandusamet kinnitas, et kolm end austraallaseks nimetanud meest läks Shonan Maru Nr. 2 pardale ja laeval olid rannavalveametnikud.

«Kolm meest lähenesid kummipaadis kiiresti kalandusameti vaatluslaevale ja ronisid pardale,» ütles kalandusameti ametnik AFP-le.

Ta lisas, et mehi kuulatakse üle, inimesed ega laev vahejuhtumis kannatada ei saanud.

Austraalia valitsus ütles, et on vahejuhtumist teadlik ja teeb päeva jooksul avalduse.

Tegu ei ole esimese sellise juhtumiga - mõni aasta tagasi läks Shonan Maru Nr. 2 pardale uusmeremaalane Peter Bethune, kes vahistati ja viidi Jaapanis kohtu ette. Talle mõisteti kaheaastane tingimisi vanglakaristus ja ta oli viis kuud vanglas.

Forest Rescue teatas avalduses, et üritas takistada vaalapüüki Lõuna-Jäämere vaalakaitsealal ning väljendas pettumust, et Austraalia valitsus lubab vaalapüügilaevadel Austraalia vetest läbi sõita.

Rühmitus nõudis, et aktivistid - 44-aastane Simon Peterffy, 47-aastane Geoffrey Tuxworth ja 27-aastane Glen Pendlebury - vabastataks ning laev Austraalia vetest lahkuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles