Filipiinidel hukkus lahingutes islamistidega 11 sõdurit

Copy
Filipiinide valitsusväelased.
Filipiinide valitsusväelased. Foto: Rouelle Umali/ZUMAPRESS.com

Filipiinide sõdurid pidasid riigi lõunaosas lahinguid islamiäärmusliku rühmitusega Abu Sayyaf, võitluses hukkus 11 sõdurit, teatasid reedel sõjaväeallikad. 

Neliteist sõdurit sai vigastada. 

Lahing Filipiinide sõdurite ning Abu Sayyafi umbes 40 võitleja vahel puhkes Sulu provintsi mägipiirkonnas Danangi küla lähistel, ütles kindralleitnant Cirilito Sobejana. Tulevahetus kestis umbes tund aega, kuni võitlejad taandusid. 

Islamistlikke võitlejaid juhtisid tõenäoliselt Abu Sayyafi komandörid Radulan Sahiron ja Hatib Hajan Sawadjaan, keda süüdistatakse mitmetes inimröövides ja hukkamistes. 

Lahingus hukkus teadmata arv Abu Sayyafi liikmeid. 

USA ja Filipiinid on kandnud rühmituse oma terroriorganisatsioonide nimekirja. Grupp on osa Filipiinide separatistlikust liikumisest valdavalt katoliiklikus riigis. Vägivald on vähenenud pärast suurima moslemite mässuliste organisatsiooni Moro Islami Vabastusrinne rahuleppe allkirjastamist Filipiinide valitsusega. 

Filipiinide president Rodrigo Duterte ähvardas neljapäeva õhtul telepöördumises karmistada koroonaviiruse pandeemiast põhjustatud piirangute jõustamist, kuna reeglite rikkumine laieneb. Duterte ütles, et annab sõjaväele ja politseile korralduse karmilt jõustada öist liikumiskeeldu ja sotsiaalset distantseerumist, kui kehtestatud piirangute täitmine ei parane.

Filipiinidel on kinnitust leidnud 5660 uude koroonaviirusesse nakatumist, 362 juhtu on lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles