Kolmteist riiki kutsub ühendama jõud viiruse majandusmõju leevendamiseks

Copy
Koroonaviirus tõmbab sel suvel reisimisele ja välismaal puhkamisele ilmselt kriipsu peale. Foto on illustratiivne.
Koroonaviirus tõmbab sel suvel reisimisele ja välismaal puhkamisele ilmselt kriipsu peale. Foto on illustratiivne. Foto: www.imago-images.de/imago images/MiS / Scanpix

Kolmteist maailma riiki, nende hulgas Saksamaa, Brasiilia, Suurbritannia ja Itaalia kutsuvad üles globaalsele koostööle koroonapandeemia majandusmõjude vähendamiseks.

Ühisavalduses lubatakse teha koostööd kõigi riikidega, et koordineerida rahvatervise, reisimis-, kaubandus-, majandus- ja finantsmeetmeid viirusekahjude vähendamiseks ja jõu taastamiseks.

Avalduses rõhutatakse vajadust säilitada õhu-, maa- ja meretranspordiühendused, et tagada kaupade, seal hulgas meditsiinivarustuse ja abi liikumine, ning inimeste võimalus koju pöörduda.

Algatusega liitunud riigid soovivad, et maailma suured transpordisõlmed jääksid avatuks ja lennufirmad säilitaksid tähtsamad ühendused.

Riigid, kelle hulgas on ka Kanada, Prantsusmaa, Indoneesia, Mehhiko, Maroko, Peruu, Lõuna-Korea, Singapur ja Türgi, rõhutavad teaduskogukonna tähtsat rolli valitsuste juhendamises võitluseks koroonapandeemiaga ning teevad ettepaneku teadusressursid koondada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles