Allikad: Afganistani presidendipalee töötajad on nakatunud viirusega

Copy
President Ashraf Ghani.
President Ashraf Ghani. Foto: MOHAMMAD ISMAIL/REUTERS

Umbes 20 Afganistani presidendipalee töötajat on andnud positiivse koroonaproovi, ütlesid kaks ametnikku laupäeval, kuid praegustel andmetel president Ashraf Ghani nakatunud ei ole. 

«Umbes kakskümmend inimest on nakatunud COVID-19-sse presidendipalees. Kuid sellest vaikitakse, et mitte tekitada paanikat,» ütles ametnik. 

Teise ametniku sõnul on nakatunud veel 12 presidendibüroo töötajat. 

Ghani pressiesindaja Sediq Sediqqi keeldus väiteid kommenteerimast ja palus teha päringuid tervishoiuministeeriumilt, kes keeldus samuti kommentaaridest, kuna patsientide isikuandmed ei kuulu avalikustamisele. 

Pealinnas Kabulis on kehtestatud koroonaviiruse tõttu liikumispiirangud, mida võimud hiljuti kolme nädala võrra pikendasid. Kõik valitsusasutuste kontorid on suletud. 

Afganistan on ametlikult teatanud vaid 933 uue koroonaviiruse nakkusjuhtumist ja 33 surmajuhtumist. Riigil on aga piiratud võimekus haiguse testimisel, mille tõttu väidavad vaatlejad, et tegelik COVID-19 haigete arv on palju suurem. 

Afganistani president Ashraf Ghani elab Kabuli kesklinnas paleekompleksis. Ametlikel fotodel kannab ta näomaski ja kindaid ning peab kõnelusi ametnikega videosilla abil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles