Iisrael leevendab mõningaid pandeemia erimeetmeid

Copy
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: RONEN ZVULUN / POOL/EPA

Iisrael kiitis laupäeval heaks mitmete erimeetmete leevendamise, kuid eitas, et tegemist on keelurežiimi tühistamise esimese etapiga. 

Peaminister Benjamin Netanyahu nimetas valitsuse kava "vastutustundlikuks ja järkjärguliseks", mis võimaldab mõnedel inimestel tööle naasta.

Valitsusjuht teatas mõnede poodide avamisest ja eriharidust vajavate laste kooli lubamisest kolmeliikmeliste gruppidena. 

Leevendatud meetmed jõustuvad pühapäeval, Iisraeli nädala esimesel päeval. 

Iisraelis sai esimene COVID-19 nakkusjuhtum kinnitust 21. veebruaril. Laupäevase seisuga on riigis kinnitust saanud 13 107 nakkust ja 158 surmajuhtumit. 

Enam kui 3000 koroonaviiruse patsienti on Iisraeli ametnike sõnul paranenud ja haiglast koju lubatud. 

Viimase paari päeva jooksul on uute juhtumite arv kahanenud. 

Kui nakkusjuhtumid hakkavad taas kasvama, siis karmistatakse meetmeid taas, hoiatas Netanyahu. 

"Tähtis on rõhutada, et selle näol pole tegemist väljumisstrateegiaga, me ei naase tavapärasesse olekusse," ütles rahandusministeeriumi peadirektor Shai Babad. 

Iisrael hakkas reisijate saabumist viiruse epitsentritest piirama veebruari lõpus ning kehtestas hiljem peaaegu täieliku lennukeelu. Hiljem keelati iisraellastel kodudest väljumine välja arvatud hädavajalikeks ostudeks või arsti juures käimiseks. 

Keeldude raames suleti ka pühakohad, kus usklikud tavapäraselt kogunevad. 12. aprillil muutus kohustuslikuks näomaskide kandmine. 

Netanyahu teatas, et leevendab piiranguid ühispalvustele, mis nüüd on lubatud kümneliikmelistele gruppidele, kes on vabas õhus ja teineteisest vähemalt kahe meetri kaugusel ning kannavad kaitsemaske. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles