Jaapani ekspert: olümpia korraldamine 2021. aastal ei pruugi olla tõenäoline

Copy
Tokyo olümpiarõngad. Foto on illustratiivne.
Tokyo olümpiarõngad. Foto on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix

Jaapani viiruseekspert, kes on kritiseerinud valitsuse vastust koroonaviirusele, hoiatas esmaspäeval, et olümpiamänge ei saa korraldada tõenäoliselt isegi järgmisel aastal.

«Ausat öeldes ma ei usu, et olümpia korraldamine järgmisel aastal tõenäoline on,» ütles Kobe ülikooli nakkushaiguste professor Kentaro Iwata.

Jaapan ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee (IOC) otsustasid läinud kuul lükata Tokyo 2020. aasta suveolümpia koroonapandeemia tõttu järgmise aasta juulisse.

Et koroonaviirus on jätkanud maailmas levimist, on küsitud, kas aastane viivitus on piisav.

Iwata sõnul peab haiguspuhang mängude korraldamiseks olema kontrolli all nii Jaapanis kui mujal maailmas, sest sinna kogunevad sportlased ja pealtvaatajad kõikjalt.

«Jaapan võib selle haiguse järgmiseks suveks kontrolli alla saada, ma loodan, et saame. Aga ma ei usu, et see juhtub kõikjal Maal. Seega ma olen väga pessimistlik, mis puudutab olümpiamängude pidamist järgmisel suvel,» lausus ta.

Iwata sõnul oleks suveolümpia korraldamine 2021. aastal mõeldav ainult oluliselt muudetud formaadis, kas ilma pealtvaatajate või väga piiratud osalejate arvuga.

Olümpia korraldajad vastasid küsimusele võimalike edasiste viivituste kohta, et eesmärk on valmistuda mängudeks järgmisel suvel.

«Me ei tunne, et spekulatiivsetele küsimustele oleks kohane vastata,» ütlesid nad AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles