Leedu võib pikendada karantiini veel kahe nädala võrra (1)

BNS
Copy
Kaitsemaskis pruutpaar Vilniuse õnnepalee ees. Foto on illustratiivne.
Kaitsemaskis pruutpaar Vilniuse õnnepalee ees. Foto on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix

Leedu valitsus kaalub  üleriigilise koroonaviiruse karantiini pikendamist veel kahe nädala võrra, leevendades samal ajal piiranguid, ütles esmaspäeval terviseminister Aurelijus Veryga.

Valitsus langetab lõpliku otsuse kolmapäeval.

Minister lisas, et võimud jälgivad pidevalt, kas COVID-19 kolded nagu Vilniuse lähistel asuv Nemenčine linn jäävad lokaalseks. 

«Kuigi üritusi, sotsiaalset distantseerumist ja isikukaitsevahendeid puudutavad meetmed jäävad paika, võib teatud piiranguid leevendada,» ütles Veryga.

Minister lisas, et valitsus otsustab kolmapäeval, kas osa firmadele kehtivaid piiranguid järgmise nädalal algul tühistada või jätta need jõusse. 

Eelmisel nädalal lubas valitsus karantiinipiirangute leevendamise esimeses etapis taasavada osa kauplusi ja teenuseid.

Edasi kaalub valitsus raamatukogude, muuseumide, mittevältimatut ravi osutavate terviseasutuste, juuksurite ja ilusalongide taasavamise lubamist.

Piirangute leevendamise teine etapp võib laieneda ka välikohvikutele ja -restoramidele, ostukeskustele ja väliturgudele. 

Kolmandas etapis lubatakse taasavada kõik toitlustust, terviseteenuseid ning spordi- ja meelelahutusteenuseid pakkuvad asutused ja haridusasutused.

Neljandas etapis tühistatakse massiürituste keeld.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles