Vene õigeusu kirik võrdsustab tulnukad deemonitega (2)

Copy
Lind lendamas üle õigeusu kiriku torni Moskva lähistel. Foto on illustratiivne.
Lind lendamas üle õigeusu kiriku torni Moskva lähistel. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Vene õigeusu kirik keeldub tunnistamast teiste maaväliste tsivilisatsioonide olemasolu ja võrdsustab tulnukad deemonitega.

«Kui oleks olemas tsivilisatsioonid teistel planeetidel, siis meie pühakiri, piibel, ütleks kindlasti midagi selle kohta. Kui seal nende kohta midagi öeldud pole, siis eeldame, et neid ei eksisteeri,» ütles Moskva patriarhaadi välissuhete osakonna juhataja metropoliit Hilarion telekanalis Rossija-24.

Et oma väidet tõestada, mainis ta munkpreester Serafim Rose, välismaal asuva Vene õigeusu kiriku (ROCOR) prominentse teoloogi raamatut «Õigeusk ja tuleviku religioon».

Raamat sisaldab tulnukaid ja UFO-sid näinud inimeste tunnistusi ning autor võrdleb neid lugusid deemonite ilmumisega, lugudega, mida «on hagiograafilises kirjanduses rikkalikult».

«Ta tõestab oma raamatus, et inimesed, kes väidetavalt nägid tulnukaid, nägid deemoneid, kelle olemasolu paljud inimesed keelduvad praegu uskumast,» ütles metropoliit Hilarion.

Kirik usub inglite ja deemonite olemasolusse «mitte sellepärast, et see on kuskil öeldud, vaid seetõttu, et seda kinnitavad kiriku-inimeste sajanditepikkused kogemused», ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles