Serbia leevendab virusepiiranguid, väikepoed avatakse

BNS
Copy
Lätis lisandus kaks koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Foto on illustratiivne.
Lätis lisandus kaks koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Serbias lubatakse viirusepiirangute leevendamise raames uuesti avada väikepoed, teatasid ametnikud esmaspäeval.

Automehhaanikud, kingsepad, keemilised puhastused, raamatupoed ja teised ärid võivad teisipäevast alates uuesti tööd alustada, ütles valitsus oma avalduses.

Kuid ostukeskused ja teised kohad, mis on seotud suurte rahvahulkade kogunemiste ja tiheda kontaktiga, seal hulgas juuksurisalongid ja spordisaalid, jäävad suletuks.

«Tööandjad on kohustatud andma töötajatele kaitsevarustust (maske, kindaid ja desinfitseerimisvahendeid) ning tööd tuleb teha sotsiaalse distantsi normidest kinni pidades,» ütles valitsus, lisades, et võib meetmeid kohandada vastavalt tervishoiualase olukorra muutumisele.

Üle 65 aasta vanused inimesed tohivad samuti pärast mitmeid nädalaid oma kodudest lahkuda, pooletunnisteks jalutuskäikudeks kolmel korral nädalas, öeldakse avalduses.

Valitsuse andmetel on seitsme miljoni elanikuga Serbias uue koroonaviiruse tagajärjel surnud 125 inimest ning nakatunuid on 6600.

Viimastel päevadel näitab uute nakatumiste arv ettevaatlikke stabiliseerumise märke.

Serbia kuulutas märtsi keskel välja eriolukorra ning kehtestas hiljuti nädalavahetusteks ööpäevaringse liikumiskeelu, mil on praktiliselt keelatud isegi toidupoes ja apteegis käimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles